4 feb. 2010

Mock-up

Gister was de mock-up van het ecru korset klaar en een vriendin heeft me geholpen met het passen. Gelukkig maar want als ik alleen ben lukt dat echt niet. Het is duidelijk dat ik de borst lijn een centimeter of 3 te hoog heb geplaatst de taille lijn zit goed en de heup lijn zit achter uitstekend maar voor heeft ie veel te veel ruimte.
Terug naar de teken tafel dus.

--------------------------------------------------------------------

Yesterday the mock-up of the corset was done and a friend helped me with the fitting. That really wouldn't have worked if I had been on my own. It's obvious I put the bust line about 3 centimeters to high, the waist line is perfect and the hip line is almost perfect. The back hip fits great the front has way to much room.
Back to the drawing table.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb van de week ook mijn korset mock-up gepast. Ik had er ook hulp voor nodig. Als ik het alleen gedaan had, had ik uren nodig gehad, was het zeer onhandig gebeurd en ging het nog steeds niet zo goed geweest zijn zoals het nu gebeurd is. Bij mij was er ook te veel plaats van voor. Ga jij een 2e mock-up maken voordat je aan je echte korset begint? Ik twijfel nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga compleet terug naar de teken tafel. Als dit lukt wil ik er namelijk wel een goed patroon van hebben dat ik als referentie kan gebruiken ;-)
  Ik ben er nu achter dat het een half-bust korset is en niet zoals ik eerst dacht een over-bust. Maar..... de muck-up is op de linker helft afgetekend als half-bust en de rechter helft is afgespeld als over bust. Dus van beide kan ik nu een patroon maken :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, ga je ineens 2 patronen hebben. :) Ik ga mijn patroon vanavond aanpassen denk ik en dan eens zien hoeveel stof ik ga nodig hebben zodat ik morgen stof kan gaan kopen. Leukleukleuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al dat gedoe om eerst maar een goede mock-up te krijgen houdt me een beetje tegen om weer aan een korset te beginnen... En dat terwijl ik ideeën genoeg heb!

  Maar de meeste historische korsetten zijn half-bust, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet dat een muck-up veel werk is maar het is het wel waard en als je eens lekker de fout in gaat zoals ik eindig je met 2 patronen :-)

  Als jij mij verteld dat de meeste half-busts zijn geloof ik je graag, ik ben een complete leek wat betreft historische kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Litha, niet om onaardig te zijn, maar het is mock-up, niet muck-up. Muck up is Engels voor iets verknallen en volgens mij is dat nou nét niet de bedoeling ;)

  muck up
  vb (adverb) Informal
  1. (tr) Brit and Austral to ruin or spoil; make a mess of
  2. (intr) Austral to misbehave

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je goed gelezen heb zie je dat ik hem ook verknald heb toch? ;-P
  (hoezo mezelf ergens uit kletsen?)
  Maar je hebt gelijk, bedankt ik ga het ff veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen