21 jan. 2010

Waar werk ik momenteel aan... / What I'm working on...


Ik ben momenteel bezig met een 5 tal korsetten. Ja je leest het goed, 5 korsetten.

De eerste is een korset voor een klant, die klant komt morgen het test korset passen en als alles goed is kan ik aan de slag voor het "echte" werk.
Ik heb een test cincher voor mezelf klaar liggen en een test van een nieuw patroon dat ik kort geleden heb gekocht.
Maar er is meer, veel meer. Een tijdje terug ben ik er achter gekomen hoe je een antiek patroon om kan zetten naar je eigen maten. En ik heb 2 patronen gevonden die me wel aanspreken. Op de foto kan je een van die patronen zien, deze "diagram" past op 1 A4tje, zo klein ben ik absoluut niet en dus moet ik hem nu omzetten naar mijn maten.
Wie heeft er ooit beweerd dat je na je schooltijd geen wiskunde meer zou gebruiken?

--------------------------------------------------------------------

I'm working on 5 corsets at the moment, yes that right 5 corsets.

The first is a corset for a customer, She'll be coming in tomorrow to test fit the muck-up and if all is well I can get to work on "the real thing".
I have a muck-up cincher for myself and a muck-up of a pattern I bought recently.
But there's more, much more. A while ago I learned how to alter an antique pattern to my own size and body shape. I found 2 patterns that appealed to me. The picture shows one of those patterns, this "diagram" fits on an A4 sheet of paper and I'm definitely not that small so now I'm going to have to rework it to my own size.
Who ever said you won't be using math after you're done with your education?

6 opmerkingen:

 1. Je blog ziet er goed uit zeg...zeer mooie achtergrond heb je gevonden.

  En ja, wiskunde....maar wie had ooit gedacht dat je het zou toepassen op het maken van corsetten en andere lingerie?? Als je dat had geweten toen je jong was, was het vak vast leuker geweest...;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, heb je die uit het boek 'Corsets and crinolines'? Ik heb ook al een keer een poging gedaan om een patroon uit dat boek aan te passen. Heb het toen eerst vergroot met een kopieerapparaat en daarna naar mijn maten aangepast. Alleen dat aanpassen ging niet zo geweldig. Ik deed er bij elk deel een stukje bij, terwijl mijn lijf wat anders verdeeld is dan degene voor wie het korset uit het boek ooit bedoeld was. Een flop dus, maar daarna heb ik een andere tip uit dat boek opgevolgd: een bestaand patroon (met dus wel mijn maten) aanpassen naar een korset. Die is uiteindelijk wel goed gelukt: http://chop-sewy.blogspot.com/2010/01/korset.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige Handjes, ik was heel timide op die leeftijd en waarschijnlijk was ik dan ook heel hard weg gerend als ik toen had geweten wat ik nu weet.

  Deze achtergrond was een van de eerste die ik tegen kwam, ik wil alleen de banner nog wat aanpassen en dan ben ik helemaal tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jacqueline, ik geloof dat het originele patroon uit 'Corsets and crinolines' komt maar daar heb ik hem niet vandaan. Wel wil ik dat boek echt nog eens kopen (zeker als dit project werkt)
  Het probleem met het aanpassen van een antiek patroon is dat we niet zomaar wat kunnen toevoegen om op onze huidige maten uit te komen. Onze lichamelijke verhoudingen zijn gewoon heel anders dan destijds, vandaar dus die wiskunde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeey Litha,
  Wat een ontzettend mooie blog heb je gemaakt!!
  Ik ben benieuwd wat je er nog allemaal meer op gaat gooien ;)
  Ik houd je in de gaten.

  Xxx Kipa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben van plan om al mijn korsetten hier neer te zetten, en natuurlijk ook die zwart/rood combo die jij naar het feest gedragen hebt Kipa ;-) maar het werk aan de korsetten komt eerst dus er kan nog wel wat tijd overheen gaan voor alles er op staat.

  BeantwoordenVerwijderen